Iets meer over ons

Adande werd in 1984 opgericht door technici George Young en Ian Wood, en werd al snel beschouwd als een vooraanstaand technisch adviesbureau voor industriële ventilatie, koeling en airconditioning voor de olie- en gasindustrie.

Chef-koks die offshore werkten liepen tegen aanzienlijke problemen op bij het koelen en vers houden van voedsel. Catering voor personeel dat roterende ploegendiensten werkte betekende dat de koeling in de keuken 24 uur per dag werd gebruikt en dat de koelkasten voortdurend werden geopend. De frequentie van het openen van de koelkasten veroorzaakte dat de koude gekoelde lucht de koelkast uitstroomde en dat zich vochtigheid in de koelkasten opbouwde. Dit had tot het onvermijdelijke gevolg dat voedsel bedierf, en daarom werd de hulp van Adande ingeroepen. Dus begonnen George en Ian, die wel van een uitdaging houden, met een ‘blanco vel’ papier te werken aan een nieuw ontwerp voor koeling dat uiteindelijk ‘de kou zou vasthouden’. Kort daarna zag de Adande gekoelde lade het levenslicht.

Het werd een wereldwijd gepatenteerd ontwerp en onmiddellijk gezien als een uniek en baanbrekend product dat aanzienlijke voordelen voor iedereen in de cateringindustrie met zich meebracht.

Dankzij het innovatieve ‘Hold the Cold’ ontwerp, en de inzet van het team voor voedselkwaliteit, energiebesparing en minder verspilling, won Adande in 2010 de internationale prijs ‘Manufacturer of the Year’ van de FCSI, en was daar met recht trots op.
Sindsdien heeft Adande zijn assortiment uitgebreid en zijn merk internationaal ontwikkeld met verkopen in meer dan 50 landen. Doordat innovatie centraal staat bij alles wat de organisatie doet, kwam het bedrijf in 2018 met de eerste open door Aircell-technologie aangedreven vitrines voor de detailhandel op de markt.

Aircell-technologie bespaart meer dan 30% energie, is veel efficiënter dan andere vitrines op de markt, en levert beter dan enig ander ontwerp voor koeling, een consistente en stabiele bewaartemperatuur.

2021 en daarna…

Ook tijdens de COVID-19-pandemie bleef Adande Refrigeration zijn klanten steunen met een reeks initiatieven waarmee operators nieuwe hoogstaande Adande-producten tegen betaalbare prijzen konden kopen. Het voordeel dat de aanschaf van Adande met zich meebrengt blijft ook na aankoop toenemen, omdat de onderhoudskosten zeer laag zijn, aanzienlijke energiebesparingen lagere elektriciteitsrekeningen met zich meebrengen, en gebruikers over meer bewaarruimte op een kleiner oppervlak beschikken.
Ook in 2021 blijft Adande zich inzetten voor efficiëntie, en met de opkomst van de ‘donkere keuken’ brengt het bedrijf nog meer innovatieve ontwerpen op de markt die aan de echte behoeften van klanten op het gebied van het bewaren, uitstallen en serveren van voeding voldoen.
Wat uw behoeften op koelingsgebied ook zijn, wij bespreken ze graag met u.